Ny skogsskola på webben

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Nu lanseras en skogsskola på webben av Norra Skogsägarna. Målgruppen är skogsägare, barn och ungdomar samt intresserad allmänhet. 

Norra Skogsskolan ger webbaserade kurser om skogens klimatnytta, första året som skogsägare, skogsskötsel, hänsyn i skogen och mycket mer. Inom varje utbildningskategori finns olika nivåer. I barnens egen skola ”Kul i skogen” kommer det att fyllas på med massor av pysselidéer. 

Annons
Annons

– Vi vill erbjuda utbildningar för alla, oavsett om du är nybörjare på skog, väldigt erfaren eller intresserad av vad skogen kan erbjuda i omställningen till ett hållbart samhälle. Norra Skogsskolans kursutbud kommer ständigt att utvecklas. Redan i sommar fyller vi på med fler grundkurser säger Erika Nilsson, utbildningsstrateg vid Norra Skogsägarna, i ett pressmeddelande.

 

Publicerad:
 • Skogvårdslag förstärker konflikt

  DEBATT Skogsvårdslagstiftningens brister gör att konflikten mellan renskötsel och skogsbruk förstärks. Det finns inga tydliga bestämmelser för hänsyn eller kompensation för skada. Det skriver Malin Brännström, Juridiska institutionen vid Umeå universitet, i Altinget.
 • Annons
 • Biodrivmedel för en euro

  BIOEKONOMI. "Biomassan är inte den begränsande faktorn och därför kommer man att kunna producera biodrivmedel för en euro per liter inklusive moms."
 • Skogsavverkning skadar ofta fornfynd

  Nästan var sjätte lämning i skogen med spår av vår historia, har skadats i samband med skogsavverkning, visar Skogsstyrelsens senaste granskning. Samtidigt är skillnaderna mellan landsdelarna stora.
 • Annons
 • Färre arbetsolyckor men mer stress

  Arbetsolyckorna blir färre men stress och hård arbetsbelastning ökar. Det visar fackföreningen GS miljörapport.
 • Ta tallstekeln med ro

  Kategorier: Tallstekel, Skogsstyrelsen
  Just nu pågår ett omfattande angrepp av röd tallstekel på många håll i södra Sverige. Det handlar om larver som äter upp tallarnas barr. Skogsstyrelsens ger dock lugnande besked till markägarna.
 • Annons