Leveransledare Biobränsle

Bild för Thomas Bogár Written by Thomas Bogár On the

Leveransledare Biobränsle

Mellanskog är skogsägare som samverkar för ett fritt, lönsamt och ansvarsfullt skogsbruk. Vi verkar för marknadsmässiga virkespriser, samt erbjuder skoglig service som gör det enklare att äga och sköta skog.

Drygt hälften av alla skogsägare i Mellansverige är medlemmar i Skogsägarna Mellanskog. Föreningen bedriver virkesförmedling och skogsbruksverksamhet i Härjedalen, Hälsingland, Dalarna, Värmland, Gästrikland, Uppland, Södermanland, Västmanland, Närke och Gotland.

 

Foto: Skogforsk

Vill du bli en av oss?

Marknadsavdelningen ansvarar för försäljning av timmer, massaved och biobränsle och för att våra produkter levereras kostnadseffektivt och med hög precision till våra kunder.

Mellanskog är en av de ledande leverantörerna till den mellansvenska biobränslemarknaden. Inom Mellanskogs biobränsleverksamhet arbetar idag tre leveransledare som alla ansvarar för varsitt leveransområde. Då en av våra leveransledare byter tjänst inom företaget söker vi därför en ersättare till leveransområdet i Uppland och Västmanland.

Som leveransledare är du operativt ansvarig för att leveranser sker enligt träffade överenskommelser. Du har dagliga kontakter med kunder, entreprenörer och kollegor inom Mellanskog. Du ansvarar för upphandling av transporter och sönderdelning samt våra terminaler inom ditt leveransområde. I tjänsten ingår det även att samordna vissa företagsgemensamma funktioner.

I befattningen ges stora möjligheter att lära känna den svenska virkesmarknaden, få förhandlingserfarenhet och få erfarenhet av operativ leveransledning.

Tjänsteresor förekommer inom hela Mellanskogs verksamhetsområde.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en skoglig eller logistisk universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Har du vana av att arbeta med analysverktyg som t.ex. Excel BI, olika GIS-system eller liknande är detta meriterande. Körkort är ett krav.

Du har en förmåga att genom god planering och framförhållning få en komplicerad verksamhet att flyta friktionsfritt då oförutsedda väderförhållanden ibland påverkar arbetssituationen. För att lyckas i rollen behöver du därför kunna arbeta strukturerat och klara av att prioritera vid intensivare arbetstoppar. Du tycker om att ha många kontakter och genom klara besked skapa gott samarbete mellan människor. Vi ser även gärna att du är intresserad av affärer och förhandlingar samt är kommunikativ och tar egna initiativ.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Uppsala eller i Västerås.

Intervjuer sker i första hand vecka 28 och 29 i Uppsala.

Övrigt

Mångfald och inkludering är fokusfrågor för oss på Mellanskog, där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper, personlighet och perspektiv berikar och bidrar till ökad kreativitet och trivsel för alla.

Sista ansökningsdag: 2017-06-29. Välkommen med din ansökan redan idag och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!
 

Kontaktperson:

Staffan Dalbrink, Biobränslechef. Tel. 010-482 80 29.

Sara Persson, Rekryteringsansvarig. Tel.010-482 80 46.

Fackliga kontaktpersoner:

Lars Öhlén, Facklig företrädare Naturvetarna. Tel.010-482 80 16.

Kristina Söderström, Skogsinspektor & facklig företrädare Ledarna. Tel.010-482 83 66.

mellanskog.se

Publicerad: