Marknadschef

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the

Marknadschef till SCA Skog, Ångermanlands skogsförvaltning

 

Beskrivning av jobbet

SCA har under de senaste åren fått ett fantastiskt gensvar från privata skogsägare. Vår utveckling på virkesmarknaden är stark med stora industrisatsningar och ökat virkesbehov. Nu när vår nuvarande marknadschef i Ångermanland går vidare till nya utmaningar inom företaget söker vi nu hans efterträdare. Vi söker dig som vill jobba i en spännande och utmanande verksamhet och som vill vara med och utveckla vår virkesköpverksamhet. Är du intresserad av människor och affärer – kom och anta utmaningen med oss! Hos oss på SCA är ansvar, respekt och högklassighet gemensamma värderingar för samtliga medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som marknadschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp, har personalansvar och är direkt underställd skogsförvaltaren. Du ansvarar för inköpsverksamheten och har nära kontakt med marknaden. Utveckling, utbildning, marknadsföring samt leverantörsvård är andra delar som ingår i tjänsten. Till din hjälp har du 12 virkesköpare. Din huvuduppgift är att leda dina medarbetare och tillsammans med dem uppfylla SCA:s inköpsmål samt att utveckla affärerna med både befintliga och nya kunder. Du blir stationerad på vårt skogsförvaltningskontor i Bollstabruk, mitt i natursköna Ångermanland. 

Krav

Du är som person mycket affärsdriven och har en god förhandlingsvana. Vi ser gärna att du har relevant högskolekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av säljstyrning och tjänsteförsäljning är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av personalansvar och är intresserad av människor. Ledarskapet är viktigt för oss då vi lägger stor vikt vid coachning och utveckling av våra medarbetare. Som ledare är du kreativ och entusiasmerande och är duktig på att skapa stort engagemang hos dina medarbetare. Du trivs med att arbeta självständigt mot dina mål men du har även en god samarbetsförmåga. 

Ytterligare information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta
skogsförvaltare Björn Larsson, telefon 0612-257 21.
Facklig kontaktperson för Ledarna är Magnus Hamberg, 0660-704 60,
för Akademikerföreningen Lena Pettersson, 060-19 31 61
och för Unionen Ulla Sandenér, 0612-257 23.
Vi arbetar löpande med urvalet i denna rekrytering, välkommen med din ansökan senast den 2 juli 2017 via ww.sca.com.

SCA at a glance

SCA Forest Products producerar papper för förpackningar och tryck, massa, sågade trävaror och förnybar energi. SCA Forest Products förvaltar också SCAs stora skogsinnehav och försörjer SCAs svenska industrier med virkesråvara samt erbjuder kostnadseffektiva transportlösningar.

Ref.nr: SCA04399

 

Publicerad: